account verlanglijstje 0 winkelwagen 0

“Als schaamte verdwijnt, gaan deuren wijd open”.

“Zie de persoon, niet zijn beperking” is een oproep tot empathie en inclusiviteit, die ons uitdaagt verder te kijken dan beperkingen en iedereen te waarderen om hun unieke bijdragen en menselijkheid.

Arbeid speelt een cruciale rol in het herstelproces van personen die met psychische kwetsbaarheden leven. Hoewel de weg naar werk niet altijd makkelijk is, overwinnend eerst schaamte en daarna de uitdaging van het daadwerkelijk aan de slag gaan. Door de steun van de juiste mensen en met het nodige geduld, ontdekken velen dat werken niet alleen een gevoel van inclusie biedt, maar ook de eigenwaarde significant verhoogt. Werk hoeft niet per se gebaseerd te zijn op een arbeidsovereenkomst; arbeidsmatige dagbesteding kan even waardevol zijn. Deze momenten bieden de geest de kans om zich open te stellen en niet vast te zitten in het heden. Je kwetsbaarheden worden gevoed, wat leidt tot persoonlijke groei en het besef dat je dit pad niet alleen hoeft te bewandelen.

Uit eigen ervaring kan ik spreken over de transformatieve kracht van arbeid. Er was een tijd waarin ik door depressie en manische episoden de wereld om me heen niet meer zag. Toen bij mij in 2002 een bipolaire stoornis type 1 werd gediagnosticeerd, iets wat mijn vader ook had, begon ik mezelf en mijn reacties beter te begrijpen. Mijn vastberadenheid om deze aandoening te overwinnen was groot. Nu, jaren later, leef ik binnen iets ruimere grenzen en heb ik mijn passie gevonden in ‘Favorabel’, mijn eigen medicijn om krachtig te blijven staan. Sinds 2016 gebruik ik geen antidepressiva en lithium meer. Helderheid en motivatie zijn essentieel om dit te kunnen blijven doen. Als de dag donkerder aanvoelt, of ik ervaar een milde euforie, dan omarm ik dat moment met dans, zang, en sprongen. Zolang het noch mijzelf noch mijn omgeving schaadt, zie ik het als een deel van mijn leven.

Mijn reis van het overwinnen van incest en het leven met een bipolaire stoornis, een spierziekte, en als hartpatiënt, heeft me gebracht waar ik nu ben. Het vermogen om te ‘omdenken’ en het mooie in het leven te zien, is mijn kracht geworden. Over deze reis zou ik een boek kunnen schrijven, een getuigenis van hoe uitdagingen overwonnen kunnen worden en hoe het leven, ondanks alles, prachtig kan zijn.

Hartelijke groetjes Favorabel

foto, Furniture Decoration ( Fan van haar kunst) https://lnkd.in/eJ-J6hyg

https://lnkd.in/eAUYQ9-Y

werk #impact #inclusie #toekomst #samenwerking #beperking #sociaal #maatschappelijk #ondernemen #PSO #kansengelijkheid #leven #Favorabel #krachtigevrouwen