account verlanglijstje 0 winkelwagen 0

De kracht van het doen!!

Het hebben van een beperking betekent niet dat je de beperking zelf moet zijn. Het gaf mij een uitdaging na het krijgen van de diagnose en te accepteren, bij mij gaat het om een progressieve aandoening HMSN type llA. Een spierziekte die steeds meer fysiek van je wegneemt, Het kost tijd om te wennen aan de nieuwe realiteit en om de emotionele impact ervan te verwerken.

Maar na verloop van tijd kun je ontdekken dat het hebben van een beperking je niet alleen definiëert, maar dat het ook een bron van kracht kan zijn. Je kunt leren om je aan te passen, obstakels te overwinnen en nieuwe manieren te vinden om je doelen te bereiken. Het kan je in staat stellen om jezelf op een dieper niveau te leren kennen en om te groeien als persoon.

Het is belangrijk om te focussen op de mogelijkheden en sterke punten, ongeacht of je een beperking hebt of niet. Hoewel een beperking uitdagingen met zich mee kan brengen, betekent dit niet dat je niet in staat bent om je doelen te bereiken of een vervullend leven te leiden. Hier zijn een paar suggesties om naar je mogelijkheden te kijken:

Identificeer je sterke punten: Iedereen heeft unieke talenten en vaardigheden. Identificeer wat je goed kunt doen en waar je passie ligt. Door je te concentreren op je sterke punten, kun je ze verder ontwikkelen en succes behalen in die specifieke gebieden.

Zoek ondersteuning: Het is belangrijk om de juiste ondersteuning te vinden die past bij jouw behoeften. Dit kan variëren van familie en vrienden tot professionele hulpverleners, zoals therapeuten, coaches.. Deze ondersteuning kan je helpen bij het overwinnen van obstakels en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Stel realistische doelen: Bepaal specifieke doelen die haalbaar zijn en gebaseerd zijn op jouw mogelijkheden. Het stellen van realistische doelen helpt je gemotiveerd te blijven en successen te behalen, wat op zijn beurt je zelfvertrouwen vergroot.

Zoek naar aanpassingen en hulpmiddelen: Er zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen je mogelijkheden te vergroten. Dit kan variëren van technologische hulpmiddelen tot fysieke aanpassingen in je omgeving. Verken de opties die beschikbaar zijn en kijk hoe ze je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Wees positief en flexibel: Een positieve mindset en flexibiliteit zijn essentieel bij het omgaan met uitdagingen. Hoewel het normaal is om soms teleurstelling of frustratie te voelen, is het belangrijk om je te richten op het vinden van oplossingen en het verkennen van nieuwe mogelijkheden.

Onthoud dat iedereen, ongeacht eventuele beperkingen, unieke talenten en capaciteiten heeft. Door te focussen op je mogelijkheden en positieve benadering kun je jouw potentieel maximaliseren en een vervullend leven leiden.

Wil jij graag jou ervaring delen dat kan op mijn https://lnkd.in/eKVEJjKP