account verlanglijstje 0 winkelwagen 0

Favorabel Werkt, Leert, Zorgt, Serveert

Ambulante ondersteuning met Mijn Netwerk

Je hebt een eigen woning en de meeste dingen kun je prima zelf: boodschappen, koken, eten, reizen. Toch heb je soms even wat ondersteuning nodig, of een goed advies. ‘Mijn Netwerk’ van WWIB Zorg op maat & Favorabel bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.

Afspraken

Wanneer je je aan hebt gemeld, plannen we binnen twee weken een gesprek in. We bepalen samen de doelen waar we aan gaan werken. De afspraken die we met elkaar maken over jouw ondersteuning bespreken we minstens 3 keer per jaar met elkaar. Zodat jij alleen hulp ontvangt waar jij behoefte aan hebt.

Zelfstandig wonen met ondersteuning

Woon je zelfstandig maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kun je bij WWIB Zorg op maat & Favorabel terecht voor ambulante begeleiding. Wij ondersteunen jou graag bij het hebben van een mooi en prettig leven.

Ambulante begeleiding is nuttig wanneer je zelfredzaam genoeg bent om op jezelf te wonen. Je hoeft dan niet bij een woonlocatie van een andere zorginstelling te wonen. Je kunt gewoon in je eigen huis blijven. Samen met jou bekijken we welke ondersteuning jij nodig hebt. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt of ambulante ondersteuning iets voor jou is.

Persoonlijke begeleiding

We kunnen jou individueel begeleiden of samen met één of meer anderen. Het liefst spreken we af op de ontmoetingsplek bij jou in de buurt. In sommige gevallen kunnen we je ook thuis bezoeken.

De ambulant begeleider weet precies wie jij bent en maakt met jou afspraken. Bij jouw persoonlijke begeleider kun je terecht als je iets wilt bespreken of andere ondersteuning nodig hebt. Je kunt ook gebruikmaken van Maxsafe. Professionele begeleiders zitten dag en nacht klaar om jou te helpen.

Gebruikmaken van jouw netwerk

We helpen jou om je netwerk uit te breiden. Zodat je voor ondersteuning bij praktische zaken ook mensen uit je eigen omgeving om hulp kunt vragen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om alleen naar de huisarts of het ziekenhuis te gaan? Samen kijken we naar waar je hulp bij nodig hebt en wie uit jouw netwerk daarbij kan helpen. Zo kun je steeds meer zelf doen.

Meer weten over ambulante begeleiding?

Neem gerust contact met ons op als je wilt weten of je in aanmerking komt voor begeleiding via Mijn Netwerk. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Kosten voor ambulante begeleiding

De Wet langdurige zorg PGB – (WMO) betaalt ambulante ondersteuning en kan ook vanuit onderaanneming zorginstellingen. Denk hierbij aan: begeleiding en dagbesteding zonder dat je bij een zorginstelling woont. Mensen die in een eigen (huur)huis of appartement wonen en ondersteuning of dagbesteding willen, kunnen woonondersteuning thuis aanvragen bij WWIB zorg op maat & Favorabel

Ondersteuning aanvragen

Wil je weten of er ambulante begeleiding is bij jou in de buurt? Neem dan contact op met het cliëntbureau van Favorabel.

Dagbesteding, leren en werken bij Favorabel

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende, zinvolle invulling van je dag? Wil je plezier hebben, groeien en jezelf ontwikkelen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor dagbesteding, leren en werken bij Favorabel Samen met jou zoeken we naar een begeleidingsvorm die goed bij jou past.

Favorabel vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om bij te dragen aan de maatschappij. En om zich te ontwikkelen. Daarom bieden we verschillende vormen van begeleiding. Deze begeleidingsvormen samen noemen we Mijn Werk.

Activerende dagbesteding bij Favorabel

Heb jij veel behoefte aan rust en regelmaat? Of is werken om een andere reden te zwaar voor jou? Dan kun je deelnemen aan activerende dagbesteding. Je doet dan in je eigen tempo mee aan activiteiten die passen bij jouw mogelijkheden. Denk aan:

  • de was doen;
  • koken en bakken;
  • werken met een naaimachine, haken of breien;
  • creatieve activiteiten zoals zeep maken, kaarten maken, decopatchen of houtbewerken;
  • buitenactiviteiten omgeving netjes bijhouden
  • wandelen, fietsen, zwemmen of andere vormen van beweging

Begeleiding in de buurt

Kies je voor activerende dagbesteding? Dan is er altijd begeleiding in de buurt wanneer je hulp nodig hebt. Of voor als je iets wilt vragen. Zo zorgen we ervoor dat je plezier hebt in wat je doet.

Houd je van afwisseling? Dan kun je verschillende activiteiten doen. Door de activerende dagbesteding blijf je je talenten gebruiken, kom je op andere plekken dan waar je woont en ontmoet je andere mensen dan je huisgenoten. Zo blijf je actief, ook wanneer je minder kunt. Door de aankleding van de ruimte en de begeleiding zorgen we ervoor dat je je op je gemak voelt. En dat je rust kunt nemen wanneer je dat nodig hebt.

Meer weten over activerende dagbesteding?

Wil je weten of activerende dagbesteding bij jou past? Of heb je een andere vraag over deze vorm van dagbesteding?

Arbeidsmatige dagbesteding bij Favorabel

Favorabel heeft 2 dagbestedingslocaties.

Van cadeauwinkel en van productiewerkplaatsen tot creatieve ateliers. Onze professionele begeleiders zorgen voor uitdagende werkzaamheden die passen bij jouw talenten en doelen. Zij ondersteunen jou waarbij jij dat nodig hebt.

Je kunt op onze locaties voor arbeidsmatige dagbesteding heel veel verschillende werkzaamheden doen. Voorbeelden hiervan zijn:

• inpakwerk assemblage
• dierverzorging;
• kantinewerkzaamheden
• kunstactiviteiten
• Winkelwerkzaamheden
• schoonmaakwerkzaamheden
• Horeca-activiteiten en nog heel veel meer!

Je kunt op onze locaties voor arbeidsmatige dagbesteding ook trainingen volgen. Om zelfstandiger te worden. Of om beter te worden in taal en rekenen. Of misschien wil jij liever leren hoe je omgaat met andere mensen. We hebben veel verschillende mogelijkheden. Doe wat jou het beste past.

Werken met plezier

Het werk stemmen we af op jouw talenten. De een wil graag eenvoudig werk, de ander juist uitdagend. Op onze locaties voor arbeidsmatige dagbesteding leer je samenwerken en je werkt aan een doel. Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt zodat jij je kunt ontwikkelen en groeien. We helpen je om zo zelfstandig mogelijk aan het werk te zijn. Zodat jij je goed voelt over wat je doet.

Meer weten over arbeidsmatige dagbesteding?

Is arbeidsmatige dagbesteding iets voor jou? En wil je precies weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Leerwerktraject bij Favorabel samen met ROC Aventus Praktijk leren.

Tijdens een leerwerktraject leer je een vak in de praktijk. Je volgt lessen en je werkt mee op een locatie. Tijdens het meewerken oefen je wat je in de lessen hebt geleerd.

Verschillende leerlijnen

Verspreid binnen twee locaties kun je verschillende leerlijnen volgen. Zoals de leerlijnen Woonhulp, Keuken assistent of winkel medewerker, assemblage medewerker. Daarnaast kun je ook andere lesprogramma’s volgen volgen. Denk aan sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden, taal en rekenen. Elk leerwerktraject is maatwerk. Dit betekent dat het niveau en hoelang het programma duurt op jou wordt afgestemd. Hierdoor kan de lengte van het leerwerktraject per deelnemer verschillen

Certificaten behalen

Met een leerwerktraject kun je een branche-erkend certificaat behalen. Als je dat wilt, duurt je traject minimaal zes maanden en maximaal twee jaar. Je kunt ook alleen de onderdelen van het leerwerktraject volgen die bij jou passen en hiervoor losse certificaten behalen. Hierdoor kan iedereen met een leerwerktraject meedoen.

Het uiteindelijke doel? Een stap vooruitzetten. Voor de één betekent dat met nieuwe vaardigheden op de dagbesteding aan de slag gaan. Voor de ander betekent het dat hij zelfstandiger aan de slag kan met TalentWerkt!. Er zijn ook deelnemers die vanuit een leerwerktraject doorstromen naar een vervolgopleiding of betaald werk.

Waar kan je een leerwerktraject volgen?

Een leerwerktraject wordt vaak aangeboden op onze   dagbestedingslocaties. Maar het kan ook in samenwerking met een bedrijf of organisatie zijn.

Welke leerlijnen heeft Favorabel & WWIB Zorg op maat?   

Bediening assistent

Lijkt het je leuk om te werken in een restaurant, café of andere horecazaak? Dan is de leerlijn Bediening assistent iets voor jou. Je voert verschillende werkzaamheden uit in de bediening. Zoals tafels klaarmaken en opdekken, gasten verwelkomen en naar hun tafel brengen en bestellingen opnemen en serveren. En natuurlijk zorg je ook dat de tafels netjes afgeruimd worden en schoon zijn voor de volgende bezoekers.

Keuken assistent

Vind jij het leuk om te koken en om te helpen in de keuken? Kijk dan eens naar de leerlijn Keuken assistent. Je voert tijdens deze opleiding verschillende werkzaamheden uit in de keuken. Denk aan een planning maken en ingrediënten en producten verzamelen. Ook bereid je simpele gerechten en zorg je ervoor dat je werkplek na het werk schoon is voor de volgende dag. Je kunt hé leer werk traject afsluiten met een certificaat.

Atelier medewerker

“Je werkt in een atelier waar spullen worden gemaakt voor de winkel. Je helpt met het maken van dingen, zoals cadeaus en lekkernijen. Ook help je met het inpakken van deze spullen voordat ze naar de winkel gaan. Het is belangrijk dat alles er mooi uitziet. Je werkt samen met andere mensen in het atelier en zorgt dat iedereen blij is met wat we maken.”

Medewerker Schoonmaak

Vind jij het heerlijk om ervoor te zorgen dat alles weer schoon en fris is? Kies dan voor de leerlijn Medewerker Schoonmaak. Je leert hier alles over schoonmaken. Bijvoorbeeld welke schoonmaakmiddelen er zijn en welke je waarvoor gebruikt. En hoe je verschillende ruimtes het beste schoonmaakt. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen. Hiermee kun je een branche-erkend certificaat behalen.

Assistent Facilitair

Houd jij van afwisseling? En zorg je graag voor andere mensen? Dan is de leerlijn Assistent Facilitair iets voor jou! Je voert taken uit in de facilitaire dienstverlening. Je maakt ruimtes schoon, je ontvangt gasten of je voert kleine reparaties uit. Zoals het vervangen van een kapotte lamp. Je sluit het leerwerktraject af met het branche-erkende certificaat Assistent Facilitair. Je kunt hiermee werken in bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingshuizen, op scholen, bij bedrijven of bij (sport)verenigingen.

Assistent Winkel medewerker

“Je gaat helpen in een winkel waar ze cadeaus en chocolade verkopen. Je gaat klanten begroeten en helpen met vinden wat ze zoeken. Je helpt ook bij het afrekenen van de spullen die mensen kopen. Verder help je met het opruimen van de winkel en het netjes houden van de spullen. Je werkt samen met andere mensen in de winkel en zorgt dat iedereen het naar zijn zin heeft.”

Meer weten over een leerwerktraject?

Wil je graag meer informatie over een leerwerktraject? Of wil je weten welk traject het beste bij jou past? Kom gerust binnen wandelen er is altijd iemand aanwezig om je te ontvangen.

Talent Werkt! Bij Favorabel

Bij Talent Werkt! Onderzoeken we samen met jou hoe jij kunt meedoen in de maatschappij. Je kijkt met je begeleider waar jouw passies, dromen en talenten liggen. Welke activiteiten passen daarbij? En waar zou je die kunnen doen? Met de antwoorden maken we samen een plan. In dat plan staat wat je eerst nog moet Leren of oefenen voordat je bij een bedrijf of organisatie aan de slag kunt. Als je er klaar voor bent, zoek je samen met je begeleider naar een passende ervaringsplaats.

Bij Favorabel kun je veel leren. Op onze dagbestedingslocaties en ontmoetingsplekken bieden we verschillende trainingen en cursussen aan. Deze trainingen en cursussen hebben we ingedeeld in vijf categorieën. Elke categorie gaat over een bepaald thema:

Nieuwe dingen leren, Talent Werkt! Bij Favorabel

 1. Zelfredzaamheid

Wil jij leren hoe je jezelf kunt redden? Bijvoorbeeld hoe je goed met je geld omgaat? Of hoe je gezond kunt leven? Dan zijn de korte cursussen iets voor jou. Tijdens deze cursussen leer je in een kleine groep over bepaalde onderwerpen. Zoals geld, lichamelijke gezondheid, boodschappen doen, omgaan met emoties, internet en werk. Je krijgt informatie, maar je oefent ook vaardigheden. En je leert hoe je met bepaalde situaties of problemen omgaat.

2. Sociale vaardigheden

Vind jij het lastig om contact te zoeken of te praten met anderen? Tijdens sociale vaardigheidstrainingen oefenen we hiermee. In de lessen leer je bijvoorbeeld hoe je een gesprek begint met iemand. Of hoe je het beste omgaat met kritiek. Het belangrijkste is dat je leert om positief te denken over jezelf en over anderen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen. Dat maakt het omgaan met mensen makkelijker.

3. Taal en rekenen

Vind jij het soms moeilijk om berichten in het nieuws te begrijpen? Of heb je moeite met rekenen? Op de dagbestedingslocaties van Philadelphia kun je kiezen voor ‘nieuwsbegrip’ en ‘rekenbegrip’. Deze trainingen helpen je bijvoorbeeld het nieuws beter te begrijpen. We hebben lessen op verschillende niveaus. Je kunt meedoen op papier of op een laptop. Ook hebben we video’s die jou kunnen helpen.

4. Werknemersvaardigheden

Volg je een training in de categorie ‘werknemersvaardigheden’? Dan leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om aan het werk te kunnen. Dit hoeft geen betaald werk te zijn. Misschien werk je Talent Werkt.  Of ga je naar een locatie voor arbeidsmatige dagbesteding. Vaardigheden die je leert zijn bijvoorbeeld op tijd om hulp vragen. Maar ook je concentreren op je werk, doorwerken, praten met collega’s, lichamelijke verzorging en werken volgens procedures.

5. Vakvaardigheden

Op sommige dagbesteding locatie kun je op je eigen tempo een vak leren. Je volgt dan een leerwerktraject.  We bieden op verschillende plekken in het land leerwerktrajecten aan. Zoals het leerwerktraject Woonhulp, Keuken assistent of winkelmedewerker . Tijdens het leerwerktraject krijgt je een aantal uur per week les. Daarnaast oefen je wat je in de les hebt geleerd op je dagbesteding locatie. Doorloop je het hele traject? Dan kun je een branche-erkend certificaat behalen.